Shop small

image

Genom att skippa de stora kedjorna och handla lokalt stöder du inte bara de små butikerna utan även den lokala ekonomin.

Mer pengar cirkulerar i din kommun när inköp görs lokalt. Detta ger en bättre kommunal skattebas, vilket ger bättre förutsättningar för kommunal service – skola, vård och omsorg.

Med ett starkt lokalt handels- och näringsliv blir gatorna mer livfyllda och skapar ett mer attraktivt boendealternativ.

Att förflytta sig med bil kostar både för dig och miljön. Genom att handla lokalt sparar du både bensinpengar och gör miljön en tjänst.

Besökare får ett positivt intryck av en levande detaljhandel. Trevliga och lättillgängliga butiker med brett sortiment och bra service sprider ett gott rykte omkring sig. Det ger bra förutsättningar för en ökad turism och därmed ökade intäkter för både affärer och kommun.

När fler inköp görs lokalt behövs fler anställda. Det gör också att nya småföretag ser möjligheter att etablera sig och dra till sig ny arbetskaft.

Din lokala butik känner dig och du får personlig service. Om du behöver reklamera eller komplettera så får du snabb hjälp.

 

image
Vi bakom shop small vill erbjuda småskalig design, med unika produkter av god kvalitét & lång hållbarhet i både form & design.

 

image

Vem är detta då? Jo, det är Andreas som driver Pop-in Majorna. Local graphics & clothing. En liten färgglad vitamininjektion till butik på Slottsskogsgatan 52. Här kan du hitta stans snyggaste prints, t-shirts och smycken. Produkterna som säljs här är till 100% från lokala designers och även till stor del med Göteborgstema. Kanske har du redan sett Andreas populära posters med spårvagnar, vilka han även lånat ut till Shop Smalls flyers.

Hit hittar du enklast från 11:ans spårvagnshållplats Mariaplan.

 

image

Det här är Johan som driver Göteborg Vintage & 2hand Supply på Bangatan 56. Längs väggarna i den ombonade lokalen trängs mängder av personligt utvalda unika vintageklänningar, skinnjackor, blusar, skjortor och denim från 1930 och framåt, främst från USA och Sverige. Även mattor, smycken och väskor finns här. Du kan även få dina jeans lagade av Göteborgs jeansreparation och sälja dina gamla favoritplagg på kommission. Går du av 11:an vid Fjällgatan så är du här! @goteborgvintage
@goteborgsjeansreparation

 

image

Säg hej till Anna som driver Bang design & reuse! Den här färgsprakande butiken ligger i en gammal charmig butikslänga på Södra Larmgatan 2. Anna säljer förutom sitt eget märke, “anna.” även andra kläder & smycken till liten och stor framtagna med miljön i åtanke. Ett och annat Maud Fredin Fredholm-plagg har också hittat nya ägare under detta tak. Hit är det lätt att hitta från 11:ans spårvagnshållplats Grönsakstorget.

 

image

Här är Joanna som driver butiken Kvart Interiör. Butiken är en designmarknad med inspirerande produkter från hela världen. Här hittar du affischkonst, användbara vardagsobjekt, coola accessoarer, fantastiska lampor och snygga barnprylar med allt från lokala stjärnor till väletablerade internationella designers som leverantörer. Du går in med tanken om att köpa en present men kommer antagligen ut med något till dig själv, precis som det ska vara.
Du hittar Kvart på Slottsskogsgatan 46, precis vid hållplats Mariaplan. På instagram, @kvart_interior kan du ta del av inspiration, nyheter och bra erbjudanden.

 

image

Det här är Anna som driver Butik Kubik på Tredje Långgatan 8. Här kan du hitta det egna retrobetonade klädmärket Kubik, men även kläder och smycken från andra självständiga designers. Den gemensamma nämnaren för den lilla källarbutiken är miljötänk, färg och mycket inspiration från 50-, 60- och 70-talet. Butiksproducerade ekologiska tights med glada djur- och kanelbulleprints blandas med klassiska klänningsmodeller och finurliga smycken.
Åker du med 11:ans spårvagn så är Järntorget närmaste hållplats.

 

image

Det här är Anna Backlund som nyligen startat KOJA på Allmänna vägen 13. När du kommer in i denna fina lilla butik möts du av koppar i färgglada mönster från House of Rym, fina handdukar i Annas design och barnkläder från Emma och Malena bland annat. Det märks att produkterna är handplockade och väl utvalda både vad gäller design och kvalitet. Hela butiken känns som ett andningshål, en koja för den stressade stadsbon, i hjärtat av Majorna. Ett stenkast från 11:ans spårvagnshållplats Stigbergstorget.

Kommentera