Pop-in startade 2014, en butik med enbart lokala designers från Göteborg.
Historien om Pop-in
Stöder lokala designers
2013
Det hela började med en karta över Majorna. Handritad digitalt, hus för hus, väg för väg. Kartan hade premiär på designmarknaden A la London – och blev en succé. På marknaden träffade jag andra lokala kreatörer som ville få en möjlighet att nå ut och synas. Då tändes idén om en butik med enbart lokal design.
2014
Tecknades kontraktet för vår första butik på Slottsskogsgatan 52. Vi målade den 20 kvadratmeter lokalen i turkos och gult – vår grafiska identitet – och fyllde det med fantastiska tryck av lokala designers. Huvudsyftet var att stödja små konstnärer med kärlek till vår stad Göteborg. Efter två år hade vi mer än 80 designers i vår butik och behövde ett större utrymme.
2017
Flyttade vår verksamhet 100 m till Mariaplan. Nu kunde vi fokusera på mer inredning och kläder, vilket ledde till att bli den perfekta presentbutiken i området.
2018
Flyttade designerduon Sloydlab och illustratören Frida Clerhage in till oss, och hade sina ateljéer i butiken.
2019
Precis innan pandemin 2020 stängdes den fysiska butiken på Mariaplan för att fortsätta online.
2024
Fick vi möjligheten att ta över Grafi Fotos ateljé på Mariaplan och återöppnade butiken i december.
Kreatören
Andreas är designern bakom Pop-in. Han har med stilren och färgglad design fångat Göteborgs själ i iögonfallande, färgglada popkonst-illustrationer. Med hjälp av sin konst har han skapat en identitet och erkännande bland lokalbefolkningen. Med en mycket speciell kärlek till det lokalt producerade har han drivit webbshoppen sedan 2016.
Miljö
Pop-in arbetar för social hållbarhet och miljö.
Butiken byggdes helt av egentillverkade eller återvunna möbler. Alla T-shirts, tyger och tygpåsar är certifierade ekologiska och rättvis handel-märkta.
Vi har inget lager. Affischerna skrivs ut efter varje beställning och är helt unika.
Vår hemsida ligger i det klimatpositiva datacentret EcoDataCenter. Anläggningen i Falun är byggd helt i trä och drivs till 100% av förnybar el. Den värme som alstras tas tillvara av kommunägda Falu Energi & Vatten och används där antingen direkt för uppvärmning eller till torkning av biobränsle. En helt unik lösning som gör datacentret klimatsmart på riktigt.