The Story

Historien om Pop-in

Pop-in startade 2014, en butik med enbart lokala designers från Göteborg.
Den fysiska butiken var belägen på Mariaplan i fyra år, men sedan 2020 är vi en webbshop.

Stöder lokala designers

Det hela började med en karta över Majorna. Handritad digitalt, hus för hus, väg för väg. Kartan hade premiär på designmarknaden A la London 2013 – och blev en succé. På marknaden träffade jag andra lokala kreatörer som ville få en möjlighet att nå ut och synas. Då tändes idén om en butik med enbart lokal design.

2014 tecknade jag ett kontrakt för vår första butik på Slottsskogsgatan 52. Vi målade den 20 kvadratmeter stora lokalen i turkos och gult – vår grafiska identitet – och fyllde det med fantastiska tryck av lokala designers. Huvudsyftet var att stödja små konstnärer med kärlek till vår stad Göteborg. Efter två år hade vi mer än 80 designers i vår butik och behövde ett större utrymme.

År 2017 flyttade vi vår verksamhet 100 m till Mariaplan. Nu kunde vi fokusera på mer inredning och kläder, vilket ledde till att bli den perfekta presentbutiken i området.
Under 2018 flyttade designerduon Sloydlab och illustratören Frida Clerhage in til oss, och hade sina ateljéer i butiken.

År 2018 började jag studera till digital designer och precis innan pandemin 2020 stängdes den fysiska butiken på Mariaplan för att fortsätta online. Webbshoppen drivs nu av mig, Andreas.

Välkommen att följa min resa online.

The designer

Andreas är designern bakom Pop-in. Han har med stilren och färgglad design fångat Göteborgs själ i iögonfallande, färgglada popkonst-illustrationer. Med hjälp av sin konst har han skapat en identitet och erkännande bland lokalbefolkningen. Med en mycket speciell kärlek till det lokalt producerade har han drivit webbshoppen sedan 2016.

Environment

Pop-in arbetar för social hållbarhet och miljö.
Butiken byggdes helt av egentillverkade eller återvunna möbler. Alla T-shirts, tyger och tygpåsar är certifierade ekologiska och rättvis handel-märkta.
Vi har inget lager. Affischerna skrivs ut efter varje beställning och är helt unika.