Pop-in Mariaplan

Pop-in interior design

Pop-in var en liten designbutik som var belägen vid Mariaplan i Göteborg. Här samlades grafisk design, kläder och inredning från lokala kreatörer. Huvudsyftet var att stödja små konstnärer med kärlek till vår stad Göteborg.

Slottsskogsgatan

Den första lokalen på Slottsskogsgatan 52 var tidigare en barnklädesaffär med vita väggar och antik inredning. När Pop-in flyttade in målades golvet turkos och väggarna gula för en maximal pop art-känsla. Hyllor och klädhängarna platsbyggdes för att optimera ytan. Mycket av inspirationen tog jag från Medelhavet med mosaik, kaktusar och palmer. Utanför byggdes en stor mosaikvägg i gul/turkos med Pop-in loggan och en blomlåda med kvinnotecken, också av mosaik. Ett vinylgolv med mosaikmönster lades till slut in som pricken över i:et.

Bilder från Slottsskogsgatan 52

Mariaplan 1

Efter två år hade vi mer 80 designers i vår butik och behövde en större lokal. Vi fick tag på en lokal 100 meter bort, ut till Mariaplan. Där målades väggarna i samma turkos och gula färger, och mosaikgolvet lades in. Nya möbler byggdes för att passa till den nya lokalen. Här användes mer återvunnet material, som t. ex lastpallar. 

Bilder från Mariaplan 1